Jessica Vels

Uiteindelijk moest ik helemaal loskomen van alles, om ruimte en vrijheid te voelen, om mijn nieuwe richting te bepalen.

 
"Zelfontwikkeling begint bij jezelf kennen!"“Het voelt goed om te verdwalen in de goede richting.”

Hoe heb jij de stappen gezet?

Toen ik op een dag met tranen achter mijn laptop zat, wist ik: nu moet ik echt mijn leidinggevende bellen. Ik kan niet meer. Even een weekje pauze zal me vast goed doen. 
Na een periode van hard werken, moeder worden en -zo achteraf bleek- niet meer op mijn plek zitten, was een weekje niet genoeg.

Uiteindelijk moest ik helemaal loskomen van alles, om ruimte en vrijheid te voelen, om mijn nieuwe richting te bepalen. Mijn baan heb ik opgezegd en daarmee ben ik een nieuwe weg ingeslagen. De weg naar beter voor mijzelf zorgen, naar mijn hart luisteren en voor mijzelf kiezen. En dat is soms nog best lastig of voelt egoïstisch, maar dit is de enige manier om er ook voor anderen te kunnen zijn.

Zelfontwikkeling begint bij jezelf kennen
Daar geloof ik in! Maar hoe doe je dat als je niet de energie hebt en zelf geen antwoord kunt geven op vragen als: ‘wie ben ik ook alweer’ en ‘wat wil ik’ en ‘waar sta ik voor’. Ik was mezelf echt even kwijt. Daar heeft Marianne mij bij geholpen.

Energieke vakvrouw!
Het eerste gesprek met Marianne herinner ik mij nog goed. Ze gaf me energie en vertrouwen. Ik vond het ook lastig. Zo vroeg ik haar: “Marianne, ik wil geen afbreuk doen aan jouw vak en kunde, maar je kunt dit nu wel allemaal zeggen, maar hoe goed ken je mij nu eigenlijk? Ik heb nog zoveel níét verteld” Toen ik een tijdje later een rapport in handen had, n.a.v. een onderzoek wat we hadden gedaan, kwam daar precies in naar voren wat zij mij verteld had. Ik ben overtuigd! Marianne is een energieke vakvrouw, met het hart op de goede plek. Ze voelde mij goed aan, legde de vinger op de zere plek en gaf me die energie boost als ik het nodig had.  

Nieuwe inzichten
In de gesprekken die volgden deden we interessante ontdekkingen. We ontdekten patronen, energiegevers en energielekken en zo kwam er gaandeweg steeds meer richting en duidelijkheid. En ik kon weer dankbaarheid voelen!
Mijn lat mocht wel wat naar beneden en mijn innerlijke criticus mocht best wat vriendelijker. Creativiteit deed mij goed en ik weet nu dat ik daarvan weer kan van opladen.Ik ontdekte dat omgeving voor mij erg belangrijk is, de mensen, hoe het er uit ziet, hoe het voelt. Ruimte, me-time, is essentieel! Ik haalde mijn motorrijbewijs en begon “Jess I Can” waarmee ik digitale fotoalbums maak voor anderen. Daar maakte ik een feestje van, met een mooie verpakking en een lief, persoonlijk kaartje! Toen ik gevraagd werd om een kantoor in te richten en een kantoor te voorzien van plantjes, gelukkiger kon je me bijna niet maken. Wat een feestje!

We maakten een plan...
... maar zoals verwacht loopt alles anders. In januari wilde ik weer een betaalde baan hebben. Maar toen ik een werkervaringsplaats als Event Organisator bij Noorderlink voorbij zag komen, kon ik die kans niet aan mij voorbij laten gaan. Dit klopte, dit voelde goed, hier moest ik zijn. Een rol die mij paste, in een energiek team, binnen een kleine, positieve organisatie, waar mooie dingen gebeuren. Nog geen betaalde baan, maar soms moet je de toekomst gewoon op je af laten komen. En het voelt goed om te verdwalen in de goede richting. Het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven en ik heb mooie mensen ontmoet, die ik anders wellicht niet was tegengekomen. Binnen Noorderlink werken we nu aan de Expeditie van Betekenis, een event voor 150.000 medewerkers in Noord-Nederland. Ik weet nu, in mijn nieuwe baan wil ik graag van betekenis zijn! 

Wat is jouw advies?

Mijn advies aan jou? Ook al is het spannend, soms moet je de sprong gewoon wagen! 

Be Brave, Wees Dapper!

Jessica Vels