Esther Smit

Duurzaam de toekomst in, het versterken van persoonlijk leiderschap en het toekomstbestendig maken van de organisatie zijn onze pijlers bij Wierden en Borgen.

"Duurzaam de toekomst in!"

“Blijven ontwikkelen vind ik belangrijk in mijn werk”

Wat is jouw verhaal?

Bijna 10 jaar geleden leerde ik Marianne kennen via mijn werk als adviseur P&O. Met regelmaat liet zij mij in de spiegel kijken en juist door deze ervaring heb ik veel medewerkers geadviseerd om in gesprek te gaan met haar, wanneer zij loopbaanvragen hadden of verder wilden kijken dan de mogelijkheden in de eigen organisatie.

Zij is sterk in het ondersteunen bij het nemen van je eigen regie, verantwoordelijkheid nemen. Zij geeft je het vertrouwen dat je het kunt in je eigen tempo, op je eigen manier. Deze werkwijze past goed bij onze organisatie en bij mij als adviseur P&O.

Sinds twee jaar werk ik nu bij Wierden en Borgen, een woningcorporatie in Bedum en 1 van de speerpunten uit ons HRM-beleid is Duurzaam de toekomst in, het versterken van het persoonlijk leiderschap (zelfredzaamheid) en in het verlengde daarvan het toekomstbestendig maken van de organisatie. Voor medewerkers houdt dit in dat zij zich bewust worden van hun toegevoegde waarde in de organisatie, weten wat zij te bieden hebben, maar ook waarvan ze niet zijn. Uiteraard kan een leidinggevende dit ook samen met de medewerker verkennen, alleen kom je dan niet altijd tot de kern is mijn ervaring of het wordt als bedreigend ervaren. 

Juist hier zit de kracht van een extern adviseur, zoals Marianne. Zij kent de organisatie, de context, maar is er volledig voor de medewerker. Ook als blijkt dat de organisatie niet meer passend is bij de competenties en talenten van de medewerker. In overleg komen we dan samen tot een oplossing.    

Wat is jouw advies?

Eigen regie nemen en je verantwoordelijkheid pakken!


Esther Smit