Dewi Bakker

Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf om, na een goede voorbereiding, de stap te zetten om te gaan solliciteren.


"Voorheen keek ik tegen hele hoge bergen aan, maar nu sta ik er bovenop en wandel tevreden en met een glimlach naar de volgende!"


“Een quote die mij enorm aanspreekt”

Hoe heb jij de stappen gezet?

Burn-out
Ik kan er wel om heen gaan draaien, maar dat was het toch echt de reden voor een carrière switch. Lang had ik de signalen genegeerd, ik dacht dat het gewoon zo hoorde en dat het wel weer goed kwam als ik maar even doorzette. Ik zat niet meer op mijn plek binnen het bedrijf en totaal niet lekker in mijn vel, reed volledig in gedachten en op de automatische piloot naar het werk (60km!), ik had geen energie om iets naast mijn werk te doen en ik kon me niet concentreren op wat ik aan het doen was. Het moment dat mijn lichaam volledig uitgeput was en ik letterlijk geen stap meer kon verzetten is een leerzaam moment geweest.

Loopbaangesprekken
De loopbaangesprekken waren ook kleine stapjes en mede dankzij Agnes weet ik wat ik al in huis heb op loopbaangebied. Energiek, enthousiast en positief gestemd was ik elke keer weer na een gesprek. Agnes heeft een zeer betrokken, deskundige, professionele en persoonlijke aanpak en ik voelde mij daar erg prettig bij. Ik ontdekte de rode draad in mijn carrière en blijf die nu volgen.

Ik kreeg meer vertrouwen in mezelf om, na een goede voorbereiding, de stap te zetten om te gaan solliciteren. Het resultaat is een arbeidsovereenkomst bij het eerste bedrijf waar ik een sollicitatie heen stuurde. Ze zeggen wel eens; je eerste ingeving is de juiste…

Resultaat
Nu inmiddels een jaar later heb ik mijn ontslag ingediend en ga ik beginnen aan een nieuw avontuur bij een andere werkgever in een andere branche. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Wat is jouw advies?

Quotes als 'volg je hart want dat klopt', 'luister naar je gevoel' en 'je eerste ingeving is de juiste' zijn allemaal clichés. Toch, zodra je je daarin gaat verdiepen kom je erachter dat ze stuk voor stuk waarheden bevatten.

Ik heb mezelf beter leren kennen in een jaar tijd. Kleine stapjes vooruit gedaan, vaak een moment stil gestaan om dan pas weer een volgend stapje vooruit te maken met wat voor mij werkte.

Dewi Bakker